7 Mart 2009 Cumartesi

Sami ÖZEY

1953 yılında İstanbul’da doğdu. 1994-96 yılları arasında Zaman Gazetesi’nde spor yazarlığı yapan Özey, yine aynı yıllar Zaman Gazetesi’nin Birleşik Basın Dağıtım temsilciliğini yapmıştır. Gazete yazarlığına Yeni Şafak ve Akit Gazetesi’nde devam eden Özey, şu an Vakit Gazetesi’nde İletişim Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Spor, siyaset ve aktüel konularında yazılar yazan Sami Özey, ulusal Radyo Kanallarında konuk davetli bir çok programa da imza atmıştır.

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ İSİMLİ DERGİNİZİ TEBRİK EDİYORUM

Fikriyatında insan sevgisi ve kucaklaşma olan böyle bir dergiyi çıkardığınız için önce sizlere en kalbi sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.. Türk İslam Birliği dergisi, inanıyorum ki büyük bir boşluğu dolduracak tarzda olacaktır..
Evet, derginize ismini veren “Türk İslam Birliği” fevkalade önemlidir..Bu “birlik” lafı ne zaman edilse, aklıma hemen şunlar gelir; sevgi, saygı, kardeşlik, hoşgörü, barış, huzur, ahlak, gibi üstün meziyetleri, ülkemiz insanlarıyla harman yapıp mübarek topraklarımızda hakim kılmak!. Bu güzellikler üzerine inşa edilecek bina da; insancıllık, dayanışma ve beraberliğin en güzel şekilde uygulandığı örnek bir yapı olur..
Geçmişte bu “birlik fotoğrafını” en mükemmel bir biçimde veren “ceddimiz 0smanlı” olmuştur.. O dönemde kendi ordusunun içinde Yahudi ve Ermeni paşalar bile bulunduran Osmanlı Devleti, farklı dinlere mensup kişilerin ibadetlerini kısıtlayıcı hiçbir yaptırım uygulamamış, ibadethanelerine en küçük bir zarar dahi vermemiştir.. Memaliki içerisinde yaşayan herkezin huzurlu, hür ve güven içinde yaşamalarına imkân sağlamış, bir araya getirdiği farklı dinlere mensup insanlar arasında hiçbir ayrım gözetmemiştir.. Osmanlı, bunu titizlikle uyguladığından dolayıdır ki, yönetimindeki topraklarda herkesin razı olduğu bir birliktelik meydana gelmiştir.
Yaşadığımız bu zaman diliminde ise böyle bir birliği oluşturma yönünde gerçekçi adımlar atılmalıdır.. Üstelik bu adaletli birlik dünyanın en gelişmiş medeniyetini, en zengin topraklarını ve üstün kültürünü de içinde barındıran, 21. yüzyıla damgasını vuracak bir birlik olacaktır.. Türk- İslam Birliği, Avrupa ile Müslüman ülkeler arasındaki ilişkileri daha da geliştirir.. Her iki tarafın ilişkilerinde karşılaştıkları zorlukları rahatça aşmalarını sağlar.. Sevgi temeli üzerine kurulacak olan bu yapı, tarafların haklarını teminat altına alırken, karşılıklı menfaatlerin korunmasını da sağlar.. Tabii, burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Türk-İslam Birliği oluşturulurken bu birliğin “manevi” yönünün çok iyi vurgulanmasıdır.
Netice-i kelam; Türk-İslam Birliği bir gönül birliğidir ..
Dünya, bir an önce kurulması gereken, barış, huzur, sevgi ve kardeşlik merkezli bu birliğe muhtaçtır!..